MARIZA, o voce cu personalitate si un concert memorabil!

MARIZA, o voce cu personalitate si un concert memorabil!

A patruns silfida cu rochia-i de un fosnet discret pe scena Salii Palatului. MARIZA, cea care in seara zilei de 19 noiembrie, a oferit publicului roman un concert adorabil pentru toti cei prezenti. Sonoritatile fado au capatat acea nuanta de distinctie, un spectacol dezvoltat pe mai multe planuri de interpretare artistica.

La acest eveniment am avut deosebita onoare sa-i avem alaturi pe Ambasadorul Portugaliei in Romania, E.S. Dr. João – Bernardo WEINSTEIN, Ambasadorul Germaniei in Romania, E.S. Dl. Werner Hans LAUK, Ambasadorul Spaniei in Romania, E.S Dl Ramiro Fernández Bachiller, totodata si oficialitati din partea ambasadelor Algeria, Uruguay, Chile.

Mariza a comunicat in permanenta cu publicul sau, a povestit despre viata sa, despre cum se pronunta numele sau, despre Lisabona, despre faptul ca audienta reprezinta totul intr-un spectacol. Cuvinte alese a folosit artista, pline de subintelesuri si note umoristice, dar si tonuri de sensibilitate maxima. Cantareata portugheza a explicat in repetate randuri ca nu-si doreste sa cante unor telefoane mobile, ci unor oameni, unor suflete.

Lumina intr-un concert de muzica fado este CLAR una de atmosfera. Ea nu tine cont de nevoile organizatorilor, nevoile celor din presa sau a dorintei publicului de a prinde cadre cu telefonul mobil, din pacate. Organizatorul nu isi permite sa oblige artistul sa il scoata din starea lui. Interesul organizatorului si al artistului este sa ofere ceea ce este el, sa ofere un concert interpretat la capacitati maxime. Vorbim despre un artist care trebuie sa se simta in largul lui ca sa poata oferi ceea ce are el mai bun. Pentru asta are nevoie de un cadru propriu. In cazul de fata, cu foarte putina lumina.

Afectata de blitz-urile telefoanelor mobile, MARIZA a rugat spectatorii de trei ori sa nu le mai foloseasca, apoi a punctat verbal si pe un ton mai accentuat ca lumina mobilelor o deranjeaza, aici facand apel la spectatori sa o inteleaga. Cu greu cei aflati in sala au renuntat sa mai ridice telefoanele mobile… Foarte greu! Intr-un final, au reusit sa fie atenti la artista si pana la sfarsitul concertului, care a durat 135 de minute, MARIZA a facut ravagii in inimile celor prezenti la eveniment.

Tracklist concert MARIZA:

 • FADO MENOR DO PORTO
  ANDA O SOL NA MINHA RUA
  MALDICAO
  DONA ROSA
  PRIMAVERA
  ………………………………………
  MISSANGAS
  ADEUS
  SEM TI
  CAPRICHOSA
  MELHOR DE MIM
  SOMBRA
  PADOCE
  ALMA
  RIO DE MAGOA
  CHUVA
  BARCO NEGRO
  ROSA BRANCA
  PAIXAO
  …………………………………………….
  …………………………………………….
  O GENTE DA MINHA TERRA
  SAUDADE SOLTA
Urmatorul eveniment
25 septembrie, ora 20.30, club Fabrica