A cucerit lumea cu memorabila piesa Lady in Red, melodie ce i-a adus si recunoasterea la scara internationala, sensibil si romantic, inconfundabilul Chris de Burgh concerteaza la Bucuresti, pe data de 19 noiembrie, la Sala Palatului, ora 20.00.

Secventa muzicala Lady In Red a fost compusa cu gandul la sotia sa, Diana, amintindu-si de impactul pe care aceasta l-a avut asupra lui Chris de Burgh si, mai cu seama, imaginea romantica a rochiei rosii, in care silueta viitoarei sotii arata splendid.

Asadar, va invitam in a doua jumatate a lunii noiembrie la un eveniment de marca, sa purtati cu dragoste rosu aprins, sa veniti insotiti de persoana iubita si sa savurati fiecare melodie a celebrului Chris  de Burgh! Don’t Pay the Ferryman, Spaceman, High On Emotion, Missing You, So Beautiful sau Spanish Train vor fi doar cateva dintre hit-urile artistului care va vor invalui in seara de 19 noiembrie, la Sala Palatului.

Preturile pentru concertul Chris de Burgh sunt urmatoarele:

  • VIP – 500 RON
    Categoria I – 350 RON
    Categoria II – 300 RON
    Ccategoria III – 250 RON
    Categoria IV – 200 RON
    Categoria V – 150 RON

Acestea sunt disponibile online pe:

• bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos;
• eventim.ro;
• myticket.ro si magazinele Diverta;
• startickets.ro
• bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National
• salapalatului.ro

DESPRE CHRIS DE BURGH

Chris de Burgh (Christopher John de Burgh Davison), cantaret, compozitor si instumentist englezo-irlandez, s-a nascut la Buenos Aires, Argentina.
Tatal lui Chris de Burgh, colonelul Charles Davison, diplomat britanic iar mama sa, Maeve Emily de Burgh, irlandeza, il însoţea cu sfintenie în misiunile diplomatice. Dupa o perioada, familia de Burgh s-a instalat în Bargy Castle, County Wexford, un castel din secolul al XII-lea cumparat de bunicul lui Chris, Sir Eric de Burgh, castel care a fost transformat intr-un hotel unde Chris obisnuia să cante pentru oaspeti si a luat numele de scena de Burgh, al mamei sale (familia de Burgh este inrudita cu Hubert de Burgh, nobil de pe vremea Regelui John).
Piesa care practic l-a facut celebru este Lady in Red, de pe materialul aparut in mai 1986 si intitulat “Into the Light”, o melodie care a ajuns numarul 1 in topurile de specialitate din mai multe tari. Acest album include si piesa For Rosanna, dedicata fiicei sale la nastere, Rosanna Davison (in 2003, a castigat titlul de Miss World).
Chris a urmat cursurile colegiului Marlborough, din Wiltshire, apoi a urmat Trinity College din Dublin, obtinand o diploma de master in Engleza, Franceza si Istorie. In 1974, Chris de Burgh a semnat un contract cu A&M Records si a cantat in deschiderea supergrupului Supertramp, in turneul „Crime of the Century”. A debutat cu albumul „Far Beyond These Castle Walls”, dar nu a reusit să urce in topuri.
Primul sau succes notabil a fost single-ul „Don’t Pay The Ferryman” din septembrie 1982. Urmează hit-urile „High On Emotion” din aprilie 1984 si in 1986 ajunge in fruntea multor clasamente cu Lady in Red. Ajunge pe 1 UK, 1 Norvegia, 3 USA, 3 Suedia, 4 Olanda, 6 Noua Zeelanda 7, Austria si pe locul 18 în Elvetia. Un album cu un succes echivalent a fost în toamna anului 1988, odata cu aparitia discului „Flying Colours” – ajuns pe 1 UK, 2 Elvetia, 10 Olanda, 34 Suedia şi 37 Australia. Cel mai notabil succes inregistrat dupa hit-urile anilor ’80 vine odata cu aparitia L.P.-ului „Footsteps” din 2008 – locul 4 în Marea Britanie, 12 Danemarca, 22 Elvetia, 38 Austria şi 55 Suedia.
Chris de Burgb a vandut peste 45 de milionae de albume in intreaga lume. Alte melodii cunoscute sunt: Midnight in Moscow, Sight and Touch, Missing You, Say Goodbye To It All, Spanish Train.

DISCOGRAFIE CHRIS DE BURGH:

„Far Beyond These Castle Walls” – ianuarie 1975;
„Spanish Train & Other Stories” – noiembrie 1975;
„At The End Of A Perfect day” – august 1977;
„Crusader” – ianuarie 1979;
„Eastern Wind” – iulie 1980;
„The Gateway” – octombrie 1982;
„Man On The Line” – mai 1984;
„Into The Light” – mai 1986;
„Flying Colours” – noiembrie 1988;
„From A Spark To A Flame – The Very Best Of” – compilaţie, octombrie 1989; 11. „High On Emotion – Live From Dublin” – live, septembrie 1990;
„Power Of Ten” – mai 1992;
„This Way Up” – mai 1994;
„Beautiful Dreams” – noiembrie 1995;
„Quiet Revolution” – septembrie 1999;
„Timing Is Everything” – septembrie 2002;
„The Road To Freedom” – februarie 2004;
„The Storyman” – septembrie 2006;
„Footsteps” – noiembrie 2008
„Moonfleet And Other Stories” – octombrie 2010
“Footsteps 2” – octombrie 2011
“Home” – octombrie 2012
“The Hands of Man” – septembrie 2014