„Am sa comunic peste tot in lume acest lucru! Multumesc!”, a conchis chitaristul.

 

Sambata seara, celebrul chitarist de jazz fusion – AL DI MEOLA – a interpretat alaturi PEO ALFONSI si PETER KASZAS piese proprii, piese marca Piazzolla, Lennon-McCartney si o melodie in premiera, ce se va regasi pe noul sau album, dedicata fetitei “atat de adorabila”.

Concertul a durat aproximativ 110 minute si a avut parte de o pauza de 15 minute.

Al Di Meola a fost miscat de impactul pe care muzica sa a avut-o asupra spectatorilor pe intreaga durata a concertului, comuniand cu publicul foarte des si multumindu-i pentru exuberanta. “Am sa comunic peste tot unde ma voi duce despre faptul ca ati fost un public minunat, va multumesc”!

Tracklist concert AL DI MEOLA – WORLD SINFONIA:

 • Mawazine
  Brave New World
  Esmeralda
  Adour
  Cafe 1930
  Infinite Desire

Pauza

 • Because
  Misterio
  Ava
  Piece 22
  While My Guitar Gently Weeps
  Stephanie
  Double Concerto

Bis

 • She’s Leaving Home
  Mediterranean Sundance

O adevarata oaza de inspiratie, o cariera impresionanta de peste 40 de ani, Al Di Meola a fost si este o constanta. Elegant atat in muzica cat si in comportament, un chitarist de jazz-fusion care nici pana in acest moment nu poate fi masurat si intrecut, ramane artistul inovator ce mereu este in cautarea sineului prin muzica.

Cel mai nou albumul “Elysium” (2015) este rezultatul suferintelor si bucuriilor mele, a declarat Al Di Meola. Acest nou material nu se aseamana deloc cu niciunul si nici nu este in ton cu ce ati fost obisnuiti din partea mea, mai completeza chitaristul. “Elysium” este esenta tuturor albumelor lansate pana acum de chitaristul american!

AL DI MEOLA, printre chitaristii ce au revolutionat stilul interepretativ, i-a influentat pe: Yngwie Malmsteen (alaturi de care a aparut pe albumul solo al claparului Derek Sherinian, “Black Utopia”, din 2003), pe Richie Sambora (ex – chitaristul Bon Jovi) si cu viteza sa pe John Petrucci de la Dream Theater.

A colaborat cu: Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Tony Williams, Stanley Clarke si multi multi altii.