Un nou album si un nou turneu pentru celebra artista portugheza, care va concerta in Bucuresti, in luna februarie a anului viitor!

Sonoritati portugheze rafinate alaturi de incantatoarea cantareata de muzica fado, ANA MOURA, intr-un concert vibrant, ce va avea loc la Sala Palatului, pe data de 27 februarie 2016, incepand cu ora 20.00.
Evenimentul face parte din turneul de lansare al noului album al artistei, ce se intituleaza “Moura”, si care a fost lansat la finalul lunii noiembrie.

Declarat deja cu aur in Portugalia, te pregatim din timp pentru cel mai rasunator eveniment fado din Bucuresti, alaturi de cea mai tanara fadista care a fost vreodata nominalizata pentru premiul olandez muzical Edison Award.

Interpreta ANA MOURA va sustine, de asemenea, un show si la Cluj, pe 28 februarie, la Sala Polivalenta!

Ana Moura, la ora actuala cea mai iubita solista de muzica fado, premiata in 2008 cu doua distinctii “Amalia Rodrigues” la categoria „Cea Mai Buna Interpreta” si anul trecut pentru „Desfado”, la categoria “Cel Mai Bun Album”, Ana Moura revine in Bucuresti cu un suflu proaspat, combinand perfect piesele fado cu influentele pop music. Aceasta va interpreta si cantece de pe noua creatie “Moura”, dar si compozitii deja cunoscute de publicul roman, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura. Fado, muzica emblema a Portulagiei, a cucerit o lume intreaga, devenind apropiata si de inima romanilor.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

  • Categoria I – 199 lei
    Categoria II – 99 lei
    Categoria III – 59 lei

Acestea sunt disponibile online pe:

• bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National;

DESPRE ANA MOURA

Ana Moura s-a nascut in orasul Santarem din Portugalia, in anul 1979, intr-o familie de muzicieni. La doar 6 ani a interpretat primul cantec fado, „Cavalo Ruco”. La 14 ani, Ana s-a inscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-si definitiva studiile liceale, urmand rapid sa-si formeze prima ei trupa. Muzica fado nu a fost punctul ei de interes, cu toate ca vocea profunda si placuta te ducea cu gandul la acest gen muzical.
Dupa cateva experiente muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperita de chitaristul Antonio Parreira, prezentand-o unor case de discuri ce se ocupau de muzica fado. Maria da Fe, co-proprietar al casei de discuri Senhor Vinho, a reprezentat in viata Anei Moura punctul de lansare catre sonoritatile fado.
Au urmat „Guarda-me a vida na Mao” in 2003 si “Aconteceu in 2004, ambele produse de Jorge Fernando, Ana Moura devenind una dintre cele mai apreciate artiste din intreaga lume. În 2005, „Aconteceu” a fost nominalizat pentru Dutch Edison Award la categoria World International.
Foarte important de precizat ca Ana Moura a fost repede remarcata de multi artisti, precum cei de la The Rolling Stones, inregistrand cu acestia „Brown Sugar” si „No Expectation”. Totodata si de Prince, acesta invitand-o sa cante la festivalul Super Bock Super Rock. Impreuna au interpretat in portugheza piesele „Walk in Sand” si „Vou Dar de Beber a Dor”.
Succesul de rasunet l-a adus materialul „Para Alem da Saudade”aparut in 2007, castigand premiul „Amalia Rodrigues”. Cu „Leva-me aos Fados”, aparut in 2009, artista isi consolideaza statutul de cantareata fado.
Cel de-al cincilea album “Desfado”, produs de Larry Klein si lansat pe 12 noiembrie 2012 a debutat pe locul 2 in topurile din Portugalia si ajunge in fruntea clasamentului la jumatatea lunii iunie 2013. Albumul dublu platinat de catre asociatia Portuguese Phonographic Association.
Anul acesta in luna noiembrie a lansat “Moura”, un material foarte bine primit si care este urmat de un turneu in Europa.

Discografie:

• Guarda-me a vida na mão (2003)
• Aconteceu (2004)
• Para Além da Saudade (2007)
• Coliseu (live DVD) (2008)
• Leva-me aos Fados (2009)
• Desfado (2012)
• Moura (2015)