Minunea se intampla. Corul GREGORIAN, rupt din vena proiectului ENIGMA, poposeste, in sfarsit, in Romania, intr-un show muzical pe care artistii il anunta SPECTACULOS! “Masters of Chant” a ajuns la finalul povestii, GREGORIAN punand punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes pe intreg mapamondul, un intreg mars triumfal pe care au ales sa il celebreze printr-un turneu emotionant, turneu ce se va opri si la Bucuresti pe data de 16 mai, la Sala Palatului, incepand cu ora 20.00.
Intrarea va fi permisa de la ora 19.00!

Cu vanzari de peste 10 milioane de albume peste tot in lume, premiat cu Aur si Platina in 18 tari, producatorul Frank Peterson, creierul GREGORIAN, este in mod cert unul dintre cei mai prolifici artisti germani.
Va invitam la un periplu muzical mult asteptat in Romania! Interpretarea unica a celor mai celebre cantece pop si rock, membrii corului invaluiti in robe de calugari, intreg misterul din jurul chipurilor si glasurilor, portului, toate vor trimite publicul cu gandul la vremurile perioadei Imperiului Roman de Apus.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

Categoria I – 199 lei
Categoria II – 99 lei
Categoria III – 59 lei

Acestea sunt disponibile online pe:

• bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos;
• eventim.ro;
startickets.ro si ticketstore.ro
• myticket.ro si magazinele Diverta;
• bilet.ro si prin reteaua Tui Travel si Teatrul National
• salapalatului.ro

DESPRE GREGORIAN (1991, 1999-prezent)

Cunoscutul producator Frank Peterson, partenerul apreciatului compozitor de origine romana Michael Cretu in proiectul ENIGMA, este cel care a dat viata faimosului GREGORIAN. A fost nevoie de multa inspiratie si fler pentru a alege toate piesele pentru un cor de cant GREGORIAN. Nu orice cantec este potrivit pentru sunetul acestui cor. Din fericire, imensul bagaj muzical al lui Peterson si creativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoie pentru ca succesul sa fie unul garantat. Cum ne explicam ca in repertoriul GREGORIAN putem asculta o balada semnata de Eurythmics alaturi de o piesa pop Tears For Fears? Sau un cantec Peter Gabriel si o secventa rock Lenny Kravitz sau Metallica? Rammstein? Cu GREGORIAN toate piesele selectate se potrivesc milimetric si formeaza un intreg ce transmite un mesaj anume, teleportand ascultatorul intr-o lume foarte indepartata, apusa, cea a suntelor muzicii gregoriene.
Muzica gregoriana, denumita si cant gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat in cultul crestin catolic, cu inspiratie din muzica primelor generatii de crestini de pe teritoriul Imperiului Roman de Apus, muzica gregoriana dezvoltandu-se in perioada secolelor VI–XI. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei intre anii 590-604).
Peterson avea dorinta de a forma un grup care sa combine armoniile muzicii pop cu muzica corala de dinainte de 1991. El era deja un fan al sonoritatilor medievale, avand un imens succes alaturi de Michael Cretu prin intermediul proiectului ENIGMA, de la inceputul anilor ’90. Succesul din clasamentele internationale si numeroasele premii, cele 9 albume si 5 DVD-uri in 7 ani au dovedit ca Peterson a avut dreptate. Mai mult de 4 milioane de albume Gregorian si-au gasit fanii in toata Europa, dar si in Asia, Africa de sud si de curand Statele Unite ale Americii.
“Cu ani in urma am vizitat manastirea Escorial Royal, din Spania. Inainte sa intru in lacasul de cult, ascultam muzica rock pe walkman. Imediat ce deschid usa aud niste sunete care m-au atras instant: corul manastirii interpreta cu cant gregorian. Totul in capul meu s-a combinat, muzica rock din castile mele cu acele sonoritati bisericesti si asa mi-a venit ideea”, a declarat Peterson, un producator inventator si descoperitor, in acelasi timp.
EXEMPLIFICARI SONORE

https://www.youtube.com/watch?v=FGDaMmjq6Wc&index=11&list=PLKd1rNOkKLG8i3PjGBG-F0fgWyeg_6fks
https://www.youtube.com/watch?v=x7dWKOdvJJ0
https://www.youtube.com/watch?v=cj3UfQEq2nY
https://www.youtube.com/watch?v=t8owYGtdfXw&ebc=ANyPxKoTkyESVT7qYNFh_aJc8-O1hgu_StZe_BM6kgDlO1nnuKQaI-DoiOuUUdDNw4XUapttt3ZAtB5wwe__zhkBiSpR3TfwHQ