SPARGATORUL DE NUCI – BALET PE GHEATA, LA BUCURESTI

Pentru a celebra cei 175 de ani de la nasterea lui Ceaikovski, Orasul Sankt Petersburg a desemnat Ambasador unicul ansamblu profesionist din lume de balet pe gheata care sa efectueze in decembrie 2014 un turneu cu capodopera “Spargatorul de nuci”

Aceasta fascinanta productie – planuita initial pentru o reprezentatie unica in onoarea Tricentenarului orasului St. Petersburg (in 2003)– nu a incetat de atunci sa faca ocolul Pamantului cu acelasi succes.

Poate pentru ca acest libret a fost ales inca de la infiintarea in 1967 de catre Konstantin Boyarski a companiei de balet pe gheata, poate pentru ca spectacolul combina elementelor de balet classic cu acrobatiile si cu patinajul dar cert este ca in toti acesti ani nu a incetat sa uimeasca publicul de pretutindeni cu magia, gratia si corelarea perfecta intre elemente de parca partitura ceaikovskiana ar fi fost predestinata acestui gen de spectacol.

Dupa recentul si rasunatorul succes din luna ianuarie cu“Lacul lebedelor”, Bucurestiul nu putea fi ocolit in turneul celebrului St. Pertersburg Staatballet on ice asa ca pe 6 decembrie, scena Salii Palatului se va transforma din nou in patinuar si 80 de artisti (care vor schimba 800 de costume) vor pluti in simetrii si volute de o plasticitate neintrecuta decat de gratie peste cele 3000 kg de gheata naturala aducand celor mari si mici cel mai frumos cadou: feeria “Spargatorului de nuci”. Intre protagonistii spectacolului apar faimosi si multiplu medaliati patinatori precum campionul olimpic Evgheny Plusenko sau campioana europeana Olga Ivanovna care astazi, sub aceeasi bagheta coreografica a lui Konstantin Rassadin, continua traditia unui stil de dans viguros si expresiv impus laMarinski Theatre de Rudolf Nureyev, Mikhail Barishnikov sau Natalia Dudinskaya.

Bilete se gasesc pe eventim.ro, bilete.ro si salapalatului.ro la urmatoarele preturi:

VIP – 500 RON
Categoria I – De la 350,00 RON
Categoria II – De la 300,00 RON
Categoria III – De la 250,00 RON
Categoria IV – De la 200,00 RON