jose_guitar_sky

Jose Feliciano a fost primul muzician care a interpretat live inmul national al Statelor Unite ale Americii intr-o varianta proprie, stilizata. Acest moment istoric pentru SUA s-a petrecut pe data de 7 octombrie 1968 pe legendarul stadion Tiger Stadium, la inceputul partidei dintre Detroit Tigers si St Louis Cardinals. A fost pentru prima data cand un imn a intrat in Top 40 și, inca o data, Jose Feliciano a deschis o noua poarta pentru industria muzicala internationala, multi artisti avand de atunci curajul de a formula orchestratii pentru imnul de stat. Se paite spune ca talentatul chitarist si interpret,  Jose Feliciano a intrat in istoria muzicala mondiala prin curajul pe care l-a dovedit cu aceasta abordare.

In The Baseball Hall of Fame din Cooperstown, New York, se poate inca asculta celebra interpretare a lui Jose , o varianta  inedita ce a atras atentia intregii lumi.

Pe aceasta cale va reamintim ca  Jose Feliciano, geniu al muzicii, castigator a 9 premii Grammy,  soseste in Capitala pe data de 14 martie, cu o zi mai devereme decat era programat, pentru a fi cat mai aproape de romani si pentru a face fata valului de interviuri programate inainte de concertul extraordinar de la Sala Palatului, de pe 16 martie, ora 20.00.