București – 19 decembrie, 2022 – Sâmbătă, 17 decembrie, 2022, a avut loc la Ateneul Român din Capitală o noua ediţie Imperial Christmas Gala, invitată fiind celebra orchestra Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, pentru 3 minunate spectacole consecutive, un maraton muzical deosebit de Crăciun, în faţa a 2.000 de spectatori, care au cuprins, în cea mai mare parte, valsuri celebre compuse de Johann Strauss II.

În cadrul celui de-al treilea spectacol, în partea a-II-a, German Quality Entertainment şi orchestra balului vienez au primit Certificatul recordului național cu titulatura “CEL MAI MARE NUMĂR DE CONCERTE SUSȚINUTE DE CĂTRE O ORCHESTRĂ ÎN ACEEAȘI ZI ȘI ACEEAȘI LOCAȚIE” – Schloss Schönbrunn Orchester Vienna – 17 DECEMBRIE, ATENEUL ROMÂN, BUCUREȘTI – RECORD OMOLOGAT DE ASOCIAŢIA CARTEA RECORDURILOR DIN ROMÂNIA.

Momentul a fost prezentat de cel care a stabilit recordul naţional pentru “Cel mai tânăr autor de autobiografie din România”, Ambasadorul Culturii Euro Education Federation, muzicianul şi scriitorul, Mihai Claudiu Dumitrache !

Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Ambasadei Austriei la Bucureşti!

Programul concertelor SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA

J. Strauss: Wo unsere Fahne weht, Marsch op.473
J. Strauss: Frühlingsstimmen Walzer op.
J. Strauss: Draussen in Sievering – Walzerlied der Fanny Elßler aus Die Tänzerin Fanny Elßler
C. Millöcker: Dunkelrote Rosen – Lied des Erminio aus Gasparone
J. Strauss: Stiefmütterchen, Polka mazur op.183
J. Strauss: Tritsch Tratsch, Polka schnell op.214
J. Strauss: Rosen aus dem Süden, Walzer op.388
R. Sieczynski: Wien du Stadt meiner Träume, op.1
V. Herbert: Royal Sec, Ein Champagner Galopp

Pauză

J. Schrammel: Wien bleibt Wien, Marsch
J. Strauss: Kaiser Walzer op.437
O. Strauss: Ein Schwipserl möcht‘ ich haben… Walzerlied aus Rund um die Liebe
J. Strauss: Ach, wie so herrlich zu schau’n – Lied des Grafen aus Eine Nacht in Venedig
G. Mancusi: Nächte in Bukarest, Walzer
J. Strauss: Éljen a Magyar! Op.332
J. Strauss: Wiener Blut Duett Graf-Gräfin aus Wiener Blut
J. Strauss: An der schönen blauen Donau, Walzer op.314
• Vinicius Kattah, dirijor;
• Simona Eisinger, soprană;
• Michael Havlicek, bariton.

DESPRE SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, orchestră de renume și la nivel internaţional, transpune muzical era imperială plină de farmec a Vienei, având totodată o tradiție îndelungată de lucru alaturi de cântăreți de operetă și dansatori de balet.

Fondată în 1997, efectivul instrumental asigură reprezenaţiile la Opera din Viena și la festivalurile din Salzburg. În plus, orchestra se distinge prin unicitatea sunetului, prezenta scenică și aspectul vestimentar impecabile. Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna este devotată muzicii de curte vieneze, mai ales valsurilor lui Johann Strauss, dar și lucrărilor muzicale ale geniului Wolfgang Amadeus Mozart sau Joseph Haydn şi Franz Schubert.

Concertele desfășurate de celebra orchestră vieneză au loc în Orangeria Schoenbrunn, un spatiu artistic unic, cu o bogată istorie muzicală, care s-a transformat în timp într-o renumită locație pentru evenimente culturale.

Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna realizează turnee și la nivel international, atât în Europa, cât și peste ocean, fiind primită cu entuziasm în Suedia, Finlanda, Danemarca, Germania, Elveția, Italia, România, Olanda, Spania, Japonia, China, Croația etc.

Fiecare spectacol al lor este special, orchestra cu bucurie luând în considerare și cererile de muzica individuale, care pot fi personalizate pentru orice eveniment sau ocazie.