balet

“Spargatorul de nuci”, povestea care i-a cucerit inima compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, intr-un mirific balet pe gheata, in forfota pregatirilor.

Partener oficial al evenimentului: METRO Cash & Carry Romania!

Ansamblul de Balet pe Gheata din Sankt Petersburg, cel care a fermecat si revolutionat lumea spectacolelor, readuce mirificul dans al fulgilor de nea pe scena Salii Palatului, in data de 17 ianuarie 2016, de la ora 19.00. Accesul spectatorilor va fi posibil de la ora 18.00! Muzica povestii Spargatorului de nuci a fost scrisa de Piotr Ilici Ceaikovski in ianuarie 1892, in luna martie a aceluiasi an fiind deja finalizata. O capodopera ce a lasat loc dansului sa se desfasoare cu gratie si vigoare. „Nu pot să scriu muzica cu dragoste si entuziasm pentru nici un fel de subiect, oricat ar fi el de interesant si de spectaculos, daca personajele nu-mi castiga simpatia, dacă nu mi-e mila de ele, asa cum iubesc si compatimesc oamenii adevarati…” Piotr Ceaikovski.

„Spărgătorul de nuci” s-a bucurat de un mare succes, fiind montat de nenumărate ori, lucru de care nu s-a mai bucurat niciun alt balet clasic, iar imbinarea de dans pe gheata, acrobatii si teatru a facut furori in intrega lume. De baletul pe gheata (sau teatrul pe gheata, cum i se spune cu precadere in SUA) se pot bucura toate categoriile de varsta, de la copii la varstnici.

Asadar, sarbatorile vor fi trecut, dar atmosfera magica va fi intretinuta de gratia patinatorilor rusi, care ne-au declarat prin intermediul coregrafului principal Konstantin Rassadin ca “va fi un spectacol cu mult mai stralucitor”. Patinatorii deja se pregatesc.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de preturi:

• Catgoria I – 350 RON
• Categoria II- 300 RON
• Categoria III – 200 RON
• Categoria IV – 150 RON
• Categoria V- 100 RON

Acestea pot fi achizitionate de pe:

• bilet.ro
• bilete.ro sau in Oficiile Postei Romane si magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si magazinele Germanos;
• eventim.ro;
• myticket.ro si magazinele Diverta;
• salapalatului.ro sau la casa de bilete a Salii Palatului.

DESPRE ANSAMBLUL DE BALET PE GHEATA DIN SANKT PETERSBURG

Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au castigat concursuri nationale si internationale. Multi dintre acestia provin de la faimoase scoli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni unde a fost descoperit si campionul Mondial si Olimpic Evgeny Plushenko. In decursul timpului, corpul de balet a fost completat si de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova si Oleg Protopopov – ce au in palmares titluri europene, mondiale si olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial si european sau Ludmila Smirnova – laureata la numeroase campionate olimpice, mondiale si europene. Acestia sunt doar cativa dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat stralucire spectacolelor Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg. In prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului detin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate in competitii nationale si internationale de patinaj artistic.
Infiintat in 1967, combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revolutionat lumea spectacolelor. Un astfel de eveniment veti putea vedea si trai live chiar in Bucuresti, pe 17 ianuarie, de la ora 19.00.
Incepand din anul 1995, Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg aduce în fata publicului din lumea întreaga fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din padurea adormita”, „Lacul lebedelor” si „Spargatorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenusareasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg a sustinut peste 7.000 de reprezentatii.

DESPRE METRO CASH & CARRY ROMANIA

METRO Cash & Carry este reprezentată în 26 ţări cu peste 750 de magazine cash & carry. Cu peste 117.000 angajaţi în întreaga lume, compania a atins vânzări de aproximativ 30 miliarde € în anul financiar 2014/2015. METRO Cash & Carry este o divizie de vânzări a METRO GROUP, unul dintre liderii comerţului la scară mondială. În anul financiar 2014/2015, vânzările METRO GROUP au atins cifra de 59 miliarde €. Compania numără aproximativ 230.000 de angajaţi şi operează peste 2.000 de locaţii în 30 ţări. Performanţa METRO GROUP se bazează pe forţa diviziilor sale de vânzări care operează în mod independent pe piaţă: METRO/Makro Cash & Carry – liderul internaţional în comerţul cu ridicata cu auto-servire, Media Markt, Saturn – lider pe piaţa bunurilor electronice şi electrocasnice din Europa și hypermarket-urile Real. Informaţii suplimentare pe: www.metrogroup.de.
METRO Cash & Carry România este parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional şi a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără magazine în 24 de oraşe. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Brăila, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda. Informaţii suplimentare pe: www.metro.ro.