Bucuresti –07 februarie, 2023Două nume consacrate ale industriei muzicale si de entertainment vor fi Special Guests ai concertului Boney M. feat Liz Mitchell. Este vorba despre WILMARK ENTERTAINMENT SHOW şi ARSENIUM ex O-ZONE.

De asemenea, doi extraordinari tineri artişti, câştigători ai show-ului Românii au talent” si proaspăt finalişti ai “America’s Got Talent All Stars”, Ana-Maria Mărgean şi Darius Mabda, vor urca pe scena Sălii Palatului pe data de 25 februarie cu un număr surpriză, în deschiderea mega-concertului Boney M. feat Liz Mitchell.

DESPRE WILMARK

Wilmark Rizo Hernandez, dansator, actor, prezentator şi coregraf, nascut la 31 mai 1977 în Santafe de Bogota, Columbia. 

A absolvit „Colegio de los Andes” la Escuela de Danza y Musica Latinoamericana din Bogota. În anul 1994 vine în România pentru a urma cursurile Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti, dorinţa sa la acea vreme fiind aceea de a deveni inginer.

Nu a durat mult până când dorul de ţara natală, de atmosfera tropicală a Columbiei şi de oamenii petrecăreţi l-au îndemnat pe Wilmark să aducă în România o mică parte din căldura ritmurilor latino-americane.

Astfel, se face remarcat la “Salsa You & Me”, prima discotecă salsa din România, prin stilul traditional de dans şi prin controlul perfect al trupului

Absolvent al Şcolii de dans din Columbia, începe să susţină cursuri de dans ca instructor şi să-şi formeze propria trupă de dansatori in Bucuresti.

În 1995, începe să scrie istoria salsa în România; devenind primul instructor de ritmuri latino-americane din România, la discoteca Salsa You & Me, fiind în acelaşi timp şi dansator şi coregraf, călătoreste în Elvetia, Germania si Italia unde face studiile de perfecţionare in ritmurile latino-americane, placerea pentru meregue o invata de la instructorului Eric Graffe ia ceea pentru salsa de la Francisco (Pacho) un colombiano salsero rezident in Munchen.

În 1998, deschide prima şcoală de dansuri latino-americane traditionale sub numele ,,DANSEAZĂ CU MINE”, inspirat de filmul ,,Dance with me”; lecţiile se ţineau într-un club numit Salon Q, loc de referinţă, cu o contribuţie semnificativă la promovarea fenomenului latino-american în România.

Marea lui pasiune a fost radioul, primul contact cu această lume fiind in 1992, în Bogota, Columbia, inaugurând postul de radio “Nueva Era” impreunacu Ricardo Ordonez Toquica la Liceul Los Andes; Un aport major in cariera radiala si jurnalistica a artistului o are tatal lui, Wilton Rizo Rivas fiind director de sectiun al ziarului la Republica,  jurnalist, scritor, poet si crainic radio in Columbia.

 În 1996 devine invitat permanent la emisiunea “În arşiţa muzicii” alături de Raluca Moianu şi Adrian Popescu, în 1997 începe colaborarea cu Radio 21, Vada Rus il angajeaza ca prezentator al emisiunii „Tropical Party” alături de Alexandru Macavei.

Apoi, în 1998 face cunoştinţă cu Pro TV, fiind prezentator, dansator la emisiunea „Paradis Latino” alături de Vali Bărbulescu, Andi Moisescu, Mihai Gurei şi Ramon Cotizo, George Vintila, Vlad Craioveanu şi multi alţii.

Perioada 1999-2002 este destul de intensă şi de prolifică din punct de vedere mediatic, Wilmark începe colaborarea cu ProFM pentru emisiunea „Latino Party”, emisiune ce ar urma să se transfere în 2005 pe Radio Infopro. De asemenea, participă la „Vara ispitelor” la Pro TV, în calitate de coprezentator şi coregraf.

În 2000, se înfiinţează oficial Academia de Baile Latino-americano, prima instituţie creată pentru a promova muzica şi dansurile latinoamericane în România, bucurându-se de sprijinul ambasadelor latino-americane si al “Casei Americii latina”, promovând muzica şi dansurile latino-americane: salsa şi alte genuri muzicale din Caraibe, cum sunt merengue, cumbia, bachata, cha-cha, reggaeton, etc., sub sloganul “La Salsa Cambiara Tu Vida!” (Salsa îţi va schimba viaţa!)

Anul 2002 aduce cu sine un proiect revoluţionar, unde Wilmark si Mihai Dobrovolschi prezinta  „Rondul de dimineaţă” matinal difuzat pe Pro FM şi preluat în direct pe Pro Tv şi Pro Cinema, castiga Premii media pentru cel mai bun matinal; 

În anul 2003, Wilmark lansează prima orchestră de salsa din România, Mandinga, fiind atât managerul, directorul artistic, producator cât şi impresarul orchestrei.  Aceasta devenind ceea mai indragita trupa latino din Romania, cantand pe aceas scena cu trupe precum Rafaga sau reprezentand Romania la Eurovision.

În 2004, Wilmark îşi lărgeşte orizonturile şi se lansează în organizare de evenimente latino, prin intermediul propriei agenţie de evenimente. Organiseaza cel mai important festival latino din Romania “Romania Salsa Week”, eveniment de referinta in comunitate latino din Europa, având peste 10.000 de participanti, evenimentul există până in prezent (2023) www.salsaweek.ro.

Wilmark, entertainer original şi carismatic, câştigă simpatia publicului în calitate de prezentator si maestru de ceremoni.

Începând cu  anul 2006, Wilmark devine membru în juriul unui nou format de emisiune, „Dansez pentru tine” la PROTV bazat pe formatul “Bailando por un sueño” al postului mexican Televisa. A fost cel mai urmărit show de divertisment din România din toate timpurile.

În mai 2010 reprezintă Romania în Mexic, la cel mai important concurs internaţional de dans, “Bailando por un Sueño International

Din anul 2011 este Presedintele  Asociaţiei  Romane de Dans, creand oportunitati pentru tinere talente, si creand o baza pentru buna desfasurare a evenimentelor din comunitatea latino www.asociatiaromanadedans.ro.

 Wilmark şi-a probat şi talentul actoricesc, jucând  în producţii româneşti,  alături de nume mari ale filmografiei, iar traiectoria sa nu se opreşte  aici, el având la activ seriale şi telenovele care în prezent se difuzează şi în străinătate.

În septembrie 2014, Wilmark începe colaborarea cu Kanal D pentru KidSing, unicul show din România dedicat exclusiv talentului vocal al copiilor, în calitate de membru al juriului, alături de Antonia şi Gabriel Cotabiţă.

2015 Crează TROPICASAO, un spectacol care te invită la o călătorie în timp prin lumea hispanică de la tango-ul argentinian la vocile și mișcările faimosul cabaret din havana Cuba, prin solisti autenci cubanezi, o poveste care de ridică de pe scaun și te scoate la dans indiferent de scenă.

2016, în calitate de director artistic, producător și prezentator, da viață la LOVE STORY, Spectacol plin de pasione de la vals la duete de virtuositate executate de corpul sau de balet.

În 2020, lansează platforma de dans online: cursuri-dans.ro

Până în present, Wilmark crează spectacole tailor made pentru corporati și evenimente private, conduce agenția de booking artist EPIKA.RO, își continuă carieră ca prezentator de evenimente și emisiuni media, îl puteți vedea la diferite eveniment cu trupa lui de dansatori profesioniști care creaza momente spectaculoase, cu show-urile lui tematice, CARNAVAL DE BRASIL, MASQUERADE, DISCO PARTY, TEQUILA PARTY , CONTELE DRACULA;  costume exotice pline de culoare si energia lui care te face sa dansezi!

DESPRE ARSENIUM

Arsenie Todiras, sub numele de scenă “Arsenium”, născut la Chișinău, face primii pași în muzică la vârsta de 15 ani în calitate de contrabasist în ansamblul folcloric de juniori “Stejarii”, alături deccare cânta pe cele mai mari scene din Republica Moldova. La vârsta de 17 ani părinții îi dăruiesc prima chitară.

Făcând niște lecții de chitară, începe să compună cântece, unele dintre ele fiind lansate peste câțiva ani. În scurt timp, hotărăște să ia lecții de Canto cu Larisa Shulga, renumită în Republica Moldova. Ea a jucat un rol important în cariera artistului, fiind cea care l-a încurajat, cea care i-a dat încredere în talentul său, încredere în sine ca artist și vocalist.

In cadrul lecțiilor de canto face cunoștință cu unul din membrii O-ZONE și în scurt timp, în noua formulă a proiectului începe o carieră fulminantă cu trupa în Moldova. Nu a durat mult până ce trupa a lansat câteva hit-uri mari în România , iar „Dragostea din tei” a fost piesa prin care au cucerit întreaga planetă, vânzând peste 15 milioane de single-uri în toată lumea, fiind numărul 1 European Billboard mai multe săptămâni.

Curând, piesa a ajuns numărul 1 și în Japonia în 2005, unde Arsenium a cântat pentru ultima oară în cadrul trupei, urmând ca Boyband-ul să se destrame. Imediat dupa încetarea existenței trupei, Arsenium lansează piesa „Love Me, Love Me” în mai multe țări din Europa și Japonia. Merge în turnee de promovare și concerte, piesa intrând în topurile muzicale ale mai multor țări.

În 2006, lansează albumul „33 Element”. Participă la concursul „Eurovision” din Grecia unde reprezinta Moldova cu piesa “Loca”, care e inclusă pe album, alături de Connect-R și Natalia Gordienko.

În următorii ani lansează numeroase piese precum “Wake up”, “Professional Heartbreakers”, “Rumadai” (care ajunge hit în Germania, clipul devenind nr. 1 în Germania la „Viva Dance Charts”, iar dansul piesei ajunge anthem pe youtube, piesa fiind fredonată și dansata în toate colțurile lumii), “Minimum”, “Erase it” etc.

În 2014, participă la cel mai mare concurs internațional din Latino America “Vina del Mar” cu piesa “Rumadai”, unde câștigă premiul internațional pentru “Cel mai bun interpret”.

În acelasi an, Arsenium lansează superhitul “До рассвета/ Do rassveta” care ajunge în topurile muzicale din Russia, primind cel mai prestigios premiu din tara “Zolotoy Grammofon”.

În 2015, lansează “Bella Bella” cu care merge în turneu în Spania împreună cu Los 40 principales (top radio din Spania). Continuă cariera sa în Federația Rusă, cântând alături de Mianna piese ca “Priruchay”, “A on drugoy, mama”, “Polupianye”… În 2018 este invitat ca membru al Juriului în festivalul concurs “Cerbul de Aur” . Tot in 2018 e invitat sa jurizeze concursul internațional din Rusia “Vo ves’ Golos”.

 Ultima piesă pe care o lansează este “Bon Ami”. În prezent se află în turneuri de promovare a piesei în Russia, Spania, Ukraina, România.

In anul 2022 lanseaza piesa „O zi” care aduce un sound fresh în playlisturi, ce îmbină stilul caracteristic al lui Arsenium cu riff-urile rock cu care trupa Holograf ne-a obișnuit. Compusă de Arsenium, condimentată de băieții de la Holograf și orchestrată de Gabi Huiban, „O zi” transmite prin muzică și versuri acel sentiment unic de libertate și bucurie în cuplu.

Mai putin de o lună de zile până la reîntalnirea cu unul dintre cele mai de success grupuri de muzică disco. Cu această ocazie, uimitoarea Liz Mitchell, vocea originală a formaţiei, a trimis un mesaj senin si călduros fanilor din România:

“Buna, tuturor. Sunt Liz Michell, vocea originală a grupului Boney M. Voi veni in Bucureşti pe data de 25 februarie la Sala Palatului. Sper că toata lumea va participa si se va bucura de eveniment. Astept cu nerăbdare!”

Show-urile vor începe la ora 20.00 iar accesul in sală va fi permis de la ora 18.30!

Biletele sunt puse în vânzare la următoarele categorii de preţuri si se gasesc via GQEntertainment.ro, iabilet.ro si salapalatului.ro.

•          Categoria 1 – 399 lei;

•          Categoria 2 – 189 lei;

•          Categoria 3 – 139 lei.

Magia grupului BONEY M. reverberează până în zilele noastre prin arhicunoscutele piese, fredonate şi ascultate de milioane şi milioane de oameni, precum: “Sunny”, “Daddy Cool”, “Raputin”, “Ma Baker”, “Rivers of Babylon”, “Brown Girl in the Ring, “Belfast”, “Malaika” etc.

BONEY M. a fost unul dintre puţinele grupuri muzicale occidentale care au devenit extrem de populare si adorate in regiuni mai puţin circulate, precum: Africa, Iran, Asia de Sud-Est si chiar Europa de Est, cu 150 de milioane de albume vandute în toata lumea şi cu zeci de single-uri la active.